Gölbaşı Meslek Yüksekokulu

Mülkiyet Koruma ve Güvenlik

Hakkında

Adıyaman Üniversitesi Gölbaşı Meslek Yüksekokulu iş Sağlığı ve Güvenliği Programı, çalışma hayatında oluşabilecek iş kazaları ve meydana gelebilecek meslek hastalıkları ile ilgili olarak, güncel teknoloji ve bilgi ışığında özel sektöre ve kamu sektörüne; yetkin, teknik ara eleman yetiştirmek üzere kurulmuştur. 

Programımız, teorik ve uygulamalı olarak, günümüzün şatlarına uygun, çağdaş eğitim metotlarıyla desteklenmekte ve mesleki alanda yeterli deneyime sahip olabilecek şekilde öğrencilerimizin, programımızdan mezun olmalarına olanak vermektedir. 
Program şartlarını yerine getiren öğrencilerimiz, mezuniyet koşullarını sağladıkları takdirde, ADIYAMAN Üniversitesi GÖLBAŞI Meslek Yüksekokulu’ndan “İş Sağlığı ve Güvenliği Teknik Elemanı” unvanıyla mezun olmaktadırlar.

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile özel sektörde ve kamu sektöründe, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili personellerinin ( İş güvenliği uzmanı, İşyeri hekimi vb. ) istihdamı zorunlu hale getirilmiş ve bu da programımız mezunlarına olan talebi arttırmıştır. 
Bunun yanında, teknik eleman olarak mezun olan öğrencilerimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan belirli eğitimler ve bu eğitimler sonucunda uygulayacağı sınavda başarılı olan adaylara “İş Güvenliği Uzmanı” sertifikası da vermektedir. Böylelikle öğrencilerimiz yine kamu ve özel sektör alanında, yasal olarak da zorunlu tutulan bu istihdam alanında çalışma fırsatı bulmaktadırlar. 

İş Sağlığı ve Güvenliği programına, ÖSYM tarafından yapılan YKS ´ye girip ve yeterli “TYT” puan alan adaylar tercihlerine göre yerleştirilebilirler. 
Adayların mezun olabilmeleri için, Programda mevcut olan dersleri başarıyla tamamlaması (toplam 120 AKTS) ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmesi gerekmektedir. 

Programı başarıyla tamamlayan mezunlara "İş Sağlığı ve Güvenliği" alanında ön lisans diploması verilir. 

Programdan mezun olan öğrenciler ÖSYM´nin yapmış olduğu DGS ile lisans programlarında eğitim ve öğretime devam edebilirler. 

Adıyaman Üniversitesinde yapılan sınavlar Bologna sürecinde öğrenci iş yüküne uygun olarak Adıyaman Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine göre yapılır.