Gölbaşı Meslek Yüksekokulu’nda Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yıldönümü Etkinlikleri Programı

18.3.2016

ÇANAKKALE ZAFERİ

Gölbaşı Meslek Yüksekokulu’nda “İlkokul ve Ortaokul Öğrencileri İçin Çanakkale Zaferi Sinema Filmleri Gösterimi” Haftası Düzenlendi.

Gölbaşı Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünün Yürütücülüğünü yaptığı “AB-ÇSGB Hibe Programı -Öğreniyorum, Öğretiyorum, Üretiyorum” Projesinde yer alan Eğitim Programları kapsamında Gölbaşı MYO Konferans Salonunda, hafta boyunca; Yavuz İlkokulu, Mikdat Sümer İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Yavuz Ortaokulu, Mikdat Sümer Ortaokulu ve Atatürk Ortaokullarında eğitim gören, Toplam 1000 öğrenciye bir hafta boyunca sabah ve öğlen seansları halinde, “Çanakkale Zaferi konulu sinema gösterimi” gerçekleştirildi.

Yüksekokul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Nazif ÇETİN yaptığı açıklamada, “18 Mart 1915 Tarihinde itilaf devletlerinin Çanakkale sırtlarına gelişmiş teknoloji ürünü gemiler, toplar ve silahlarla dayandığını Osmanlı Devleti ordumuzun cesaretini imanıyla birleştirerek tüm bu işgalci güçlere gereken cevabı vererek hezimete uğrattığını” belirtti. Dün olduğu gibi bugün de içeride ya da dışarıda bu topraklarda gözü olanların, bu ülkeyi bölmek isteyenlerin Çanakkale’yi iyi okumalarını ve akıbetlerinin daha da kötü olacağını bilmeleri gerektiğini ifade etti. Öğrencilere Çanakkale Savaşı ile ilgili sorular soran Yüksekokul Müdürü ÇETİN, aldığı doğru cevaplar dolayısıyla İlk ve Orta öğretim öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik etti.

Yrd. Doç. Dr. Nazif ÇETİN, Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Erdem HİLAL’e hem proje kapsamında İlk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik eğitim faaliyetleri hem de bu kapsamda tarihi geçmişimizi öğrenmelerinde etkili olan Çanakkale film gösterimi programının hazırlamasındaki gayretli çalışmaları dolayısıyla teşekkürlerini ileterek sinema gösterimini başlattı.

Sinema gösterimi ile duygulu anlar yaşayan katılımcı öğretmen ve öğrenciler hep bir ağızdan; “Çanakkale Geçilmez-Türkiye Geçilmez” haykırışıyla konferans salonunu inleten öğrencilere, verilen ara ile birlikte patlamış mısır ve meyve suyu ikramları sonrası sinema filminin ikinci perdesine geçildi. Çanakkale Zaferinin idrak edildiği böylesine önemli bir tarihte, “Gölbaşı Meslek Yüksekokulu ve Türk Kızılay’ı Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmekte olan Kan Bağışı Kampanyası” ise güzel bir tevafuk olarak duygulu bir ortam oluşmasını sağladı.