Gölbaşı MYO - AB-ÇSGB Hibe Projesi “ÖĞRENİYORUM, ÖĞRETİYORUM, ÜRETİYORUM”

7.10.2016

GÖLBAŞI MYO MÜDÜRLÜĞÜNCE YÜRÜTÜLEN “ÖĞRENİYORUM, ÖĞRETİYORUM, ÜRETİYORUM” BAŞLIKLI AB-ÇSGB HİBE PROJESİ ÇALIŞMALARI ETKİN FAALİYETLERLE DEVAM ETMEKTEDİR.

Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde Gölbaşı Meslek Yüksekokulunun yürütücülüğünü yaptığı AB-ÇSGB tarafından finanse edilen "Özellikle Kız Çocuklarının okula devam oranının artırılması" hibe programı 517 referans no'lu "Öğreniyorum, Öğretiyorum, Üretiyorum" başlıklı proje kapsamında ilköğretim okullarına yönelik çanta ve kırtasiye seti dağıtımına bugün başlandı.

Kampanya çerçevesinde gerçekleştirilen kırtasiye seti dağıtımına Gölbaşı Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Nazif ÇETİN, Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Erdem HİLAL, Öğr. Gör. Veysel Eren TÜRK, Proje Teknik elemanları Tuncay BAŞIGÜZEL, Hüsamettin YALÇINKAYA ve Gölbaşı Meslek Yüksekokulu Öğrencileri katıldı.

Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Nazif ÇETİN kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada;

“Adıyaman Üniversitesinde eş zamanlı olarak 01.11.2015 tarihinde başlayan iki ayrı AB-ÇSGB hibe projesi yürütülmekte olup bu projelerin onay ve kabulünde Üniversitemiz ve Saygıdeğer Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ hocamızın referans ve öncü girişimleri etkili olmuştur. Proje faaliyetlerimiz kapsamında hazırlanan programlar proje ekibimiz ve paydaşlarımızın katkıları ile en verimli bir biçimde sürdürülmekte ve başarılı bir şekilde neticelendirilmeye çalışılmaktadır. Bir yandan eğitim faaliyetlerimiz devam ederken diğer taraftan ilköğretim okullarımıza yönelik okul çantası ve kırtasiye seti dağıtımı kampanyamız gerçekleştirilmektedir dedi.

ÇETİN, “Kampanya kapsamda Gölbaşı İlçemize bağlı Karaburun, Yukarı Nasırlı ve Ozan köylerinde bugün başlatılan okul çantası ve kırtasiye seti dağıtımı kampanyasına Samsat, Gerger, Sincik, Çelikhan ve Tut ilçelerine bağlı ve öncelikli ihtiyacı bulunan köy okullarıyla devam edileceğini ifade etti.”

Dağıtım seti içerisinde Çantası olmayan öğrencilere okul çantası ve kırtasiye seti verilmekle birlikte diğer öğrencilere de tişört, defter, kalem ve balon dağıtılmaktadır. Ayrıca her bir okul için futbol, voleybol, basketbol topları ve Flütlerden oluşan set teslim edildiği belirtilmiştir.