GÖLBAŞI MESLEK YÜKSEKOKULUNDA YANGIN TATBİKATI

24.11.2016

Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde yer alan farklı birimlerde periyodik aralıklarla gerçekleştirilen yangın tatbikatı uygulamalarından biri de geçtiğimiz hafta içerisinde Gölbaşı Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirildi.

İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından organize edilen tatbikat, birim sorumlusu Muzaffer Avcu tarafından Yüksekokul çalışanlarına yapılan bilgilendirme toplantısı sonrasında derslikler ve idari büroların yer aldığı koridorlarda sirenlerin çalınması, megafonla "Yangın Var, Yangın Var" anonslarının yapılması ve yangın uyarı fişeklerinin ateşlenmesi ile başladı. Tüm öğrenciler ve çalışanlar, hazırlanan güvenli bölgeye alındıktan sonra senaryo gereği binada mahsur kalanların kurtarılması, yaralıların dışarı çıkarılarak ambulanslara taşınması ve suni olarak çıkarılan yangının sivil savunma ekipleri tarafından söndürülmesi şeklinde gerçekleştirilmiştir.

Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nazif ÇETİN, tatbikat sonrasında yaptığı açıklamada "Afetlerin ne zaman ve nasıl bir şekilde ortaya çıkacağının bilinmediğini, bu nedenle tüm vatandaşlarımızın bilinçli ve hazırlıklı olması gerektiğini belirterek Adıyaman Üniversitesinde Kalite Yönetim Standartlarında ortaya konulan gelişmeler doğrultusunda bizlere her türlü desteği sağlayan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ'ye şükranlarımı ve tatbikatta yer alan Sivil Savunma görevlilerine teşekkürlerimi iletiyorum." diyerek tatbikat uygulamaları sonuçlandırılmıştır.