GÖLBAŞI MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ VE ÖĞRENCİ KONSEYİ İŞBİRLİĞİYLE ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ.

18.3.2017

17.03.2017 Cuma günü Saat 14.00’te Gölbaşı eşrafı ve kurum amirleri, öğrenciler ve yüksekokul çalışanlarından oluşan kalabalık bir katılım ile başlayan anma programında, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması sonrası Yüksekokul öğrencilerinden İzzettin TURAN tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam edildi.

Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nazif ÇETİN, anma programında yaptığı konuşmada şunları ifade etti. “Çanakkale ruhunu, Mekke’nin fethi sonrası zafer kazanmış bir komutan edasında değil de herkesin canı, malı, namusunun kendi koruması altında olduğunu haykırarak ordusuyla birlikte Mekke’ye giren Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)’deki tevazuda aramak gerekir.

Çanakkale ruhunu, Malazgirt Meydan Muharebesinde, Cenâb-ı Allah’a el açıp ““Yarabbi Seni kendime vekil yapıyor azametin karşısında yüzümü yere sürüyor ve senin uğrunda savaşıyorum. Ey Allah’ım niyetim halistir bana yardım et. Sözlerimde hilaf varsa beni kahret” diyerek kendi adına en küçük bir hesabının olmadığını ve kendisini Allah’ın rızasını kazanmaya adadığını gösteren yakarışta aramak gerekir.

Çanakkale ruhunu, geceleyin Şeyh Edebali’nin evinde misafir iken, vakit hayli ilerleyince istirahat etmek üzere odasına çekilip rafta gözüne ilişen Kuran-ı Kerim’i gördüğünde yatamayarak sabaha kadar tam 6 saat Kuran okuyan ve Hikmet-i İlahi, her okuduğu saate 1 asır lütuf edilen ve hanedanı 6 asır boyunca 7 cihana hükümranlık eden Osman Gazi’deki Kuran’ı Kerim’e olan saygıda aramak gerekir.

Çanakkale ruhunu, Filistin topraklarında bir İsrail devleti kurmak için toprak isteyenlere; “Ancak bedelini ödeyerek alabilirsiniz, bedelini ise oranın oranın fetih için dökülen kan olduğu”nu dünyaya haykıran Sultan Abdülhamit’ten aramak gerekir.

Çanakkale Ruhunu, “Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! diyen Mustafa Kemal’in gençliğe hitabesinde aramak gerekir diyerek konuşmasına devam eden ÇETİN, anma programının hazırlanması ve programlanmasındaki katkıları nedeniyle Üniversitemizin Sayın Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’ye, Öğrenci Konseyine ve tüm katılanlara teşekkür etti.

Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nazif ÇETİN’in, “İlahî Kelimetullah uğrunda dün olduğu gibi bugün de yarın da mücadele etmekte olan ve bu millete bu vatan topraklarını vermemek için canını seve seve veren ve bizler için şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi Rahmet ve minnetle anıyor ve bütün milletimizin Çanakkale zaferinin 102. Yılını tebrik ediyorum” ifadeleri ile konuşmasını tamamlamasının ardından anma programına devam edildi.

Öğrencilerin duygu yüklü şiirleri ile birlikte Çanakkale-1915 sinema filminin izlenmesinin ardından katılımcılara Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’nün teveccühleri ile Çanakkale savaşlarının geleneksel öğünü “buğday çorbası-üzüm hoşafı ve ekmek ikram edilmesiyle birlikte anma programı tamamlandı.