GÖLBAŞI MESLEK YÜKSEKOKULU LOJİSTİK PROGRAMI ÖĞRENCİ ALIMI TALEBİ YÖK’TEN ONAY ALDI.

27.4.2017

Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü tarafından geçtiğimiz ay YÖK’e gönderilen Gölbaşı Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü/Lojistik Programına öğrenci alımı talebi YÖK tarafından onaylandı. Normal Öğretim ve İkinci Öğretim Programlarına 50’şer kişi olmak üzere toplam 100 öğrenci alınmasına ilişkin açıklamada bulunan Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nazif ÇETİN, “Transit geçiş merkezi konumunda bulunan ve içerisinden demiryolu geçen Gölbaşı İlçesinde, Lojistik Programının açılması ve öğrenci alımına onay verilmesi oldukça önem taşımaktadır. 3 yıldır üst üste YÖK'e yaptığımız Lojistik Programı Öğrenci alımı başvurumuz, Türkiye geneli gerekçe gösterilerek reddedilmiş olmasına rağmen gerekçelerimiz güçlendirilerek hazırlanan ve bu yıl yeniden yapılan başvurumuzdan olumlu bir netice almış olmamız bizi sevindirmiş ve diğer programlar için yapacağımız öğrenci alımı başvuruların da olumlu neticelenmesi konusunda bizi ümitlendirmiştir” dedi.

YÖK Başkanlığı nezdinde ilgili birimlerle görüşmeler yaparak Gölbaşı İlçesine yeni bir program kazandırdığı için Adıyaman Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ ve Senato Üyelerine teşekkürlerini ifade eden ÇETİN, Lojistik Programına öğrenci alınması ile birlikte halihazırda 865 olan öğrenci sayısının 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında 1000 öğrenci olarak gerçekleşmesinin beklendiğini açıkladı.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programına üç yıl önce öğrenci alınmaya başlanması, Lojistik Programına bu yıl öğrenci alınacak olması ve;

• İş Sağlığı ve Güvenliği,
  • Maliye,
  • Adalet ve
  • Aşçılık Programlarına ise önümüzdeki eğitim-öğretim yılı itibariyle öğrenci alımı için başvuruların yapılacağını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Nazif ÇETİN, "Gölbaşı Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak göreve başladığım 16.01.2013 tarihinde 625 olan öğrenci sayısının yeni açılan programlarla birlikte 1000'e çıkarılmış olması, yakın gelecekteki hedeflerimizin ise 1.500 olduğunu, ayrıca öğrenci sayısının artmasıyla gerçekleşen nicel büyümeyle birlikte nitelikli öğrenci yetiştirilmesi için tüm öğretim elemanlarıyla yoğun bir çaba ve çalışma içerisinde bulunduklarını açıkladı.