GÖLBAŞI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ PROGRAMI ÖĞRENCİ ALIMINA YÖK'ten ONAY.

2.6.2018

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’nün gayretleri neticesinde YÖK, Üniversitemiz bünyesinde bazı lisans programlarının belirlenen sayıda öğrenci kapasitesiyle açılmasını uygun gördü.

YÖK tarafından alınan karar gereği Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesinde 40 öğrenci kontenjanlı ve öğretim dili İngilizce olmak üzere İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, eğitimi Besni ilçesinde yürütülmek üzere Üniversitemiz Mühendislik Fakültesine 60 öğrenci kapasiteyle Tekstil Mühendisliği Bölümü yine Besni’de 30 öğrenci kapasitesiyle İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ve Gölbaşı Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programına 40 öğrenci kapasiteyle öğrenci alınmasına karar verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Prof. Dr. GÖNÜLLÜ: “Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Prof. Dr. Yekta SARAÇ ve yönetim kurulu tarafından alınan karar bizleri memnun etmiştir. Kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Belirtilen kontenjanda öğrenci sayısı ile bahse konu olan bölümler inşallah Eylül ayında Üniversitemiz bünyesine faal olacaktır. Bu konuda gerekli çalışmaları gerçekleştireceğiz. Öğrenci adaylarını Adıyaman’a ve üniversitemize bekliyoruz” dedi.

Gölbaşı Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programına 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında 40 Öğrenci alınmasına onay verilmesi, Gölbaşı ilçesinde de sevinçle karşılandı.

Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nazif ÇETİN bu konuda yaptığı açıklamada, gerek  Adıyaman gerekse bölge açısından öncelikli görülen İş Sağlığı ve Güvenliği Programının açılmasındaki değerli katkıları dolayısıyla Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ'ye, YÖK'e ve emeği geçen herkese teşekkür ederek yaptığı açıklamada, İş Sağlığı ve Güvenliğinin bugün dünyanın en önemli gündemini oluşturduğunu ifade etti. Tedbirsizlik çoğu zaman bizi birtakım acılarla karşı karşıya getirebilmektedir. Önlem alınarak yapılacak iş ve işlemlerden işgücü maliyetleri kısa vadede yükseliyor gibi görünse de orta ve uzun vadede düşecektir diyerek açıklamalarına devam eden ÇETİN, İş kazaları sonucu ortaya çıkan ölüm ve sakatlanmalar hem acı hem de ekonomik bir maliyet ortaya çıkarmakta ve bu maliyetler toplumun tüm kesimleri tarafından üstlenilmektedir. İş sağlığı ve güvenliğini sadece bedensel açıdan ortaya çıkabilecek travmalardan ibaret görmemek gerektiğini, aynı zamanda sosyal güvenlik koşullarının da buna dahil olduğunu ve tüm bu alanlardaki eksikliklerin giderilerek hem engelliliğe yol açan iş kazalarının azaltılması hem de toplumsal moral değerler açısından önemli bir merhale sağlanacağını açıklayan Yüksekokul Müdürü ÇETİN, Türkiye'de kalkınma düzeyinin İş Sağlığı ve Güvenliği alanındaki gelişmelerle daha da yükseleceğini ifade etti.